Mam zamiar wstawić głośniki do tyłu w wersji combi ale nie wiem jak tam się dostać żeby czegoś nie połamać. Może ktoś podpowie jak się rozbiera te boczki aby dostać się do tych fabrycznych miejsc na głośniki. Rozchodzi się o te w bagażniku. I może jeszcze ktoś podpowie jaki rozmiar. Pozdrawiam Forumowiczów
zaps, każdy boczek jest zamocowany na 4 wkręty do nadwozia na krzyżaka,musisz wyjąć roletę z jej mocowania i tam masz już jedną śrubę,złóż oparcie tylnej kanapy i pod tą plastykową osłoną nadkola będzie znajdowała się druga śruba,kolejną znajdziesz jak otworzysz schowek w bagażniku a ostatnia jest za tą osłoną plastykową w której masz lampkę oświetlenia bagażnika,tylko uważaj aby ci nie pękł ten zatrzask przy lampce bo z czasem truchleje i pęka dlatego lepiej nie ruszać ta osłona jest na zatrzaskach tak więc jak zajrzysz do schowka to zobaczysz. rewelacji przy tego typu głośnikach 4x6 nie będzie ale ja u siebie zakupiłem LANZAR HERAITGE HR 46.2 i powiem szczerze że jestem zadowolony. :szeroki_usmiech 8) pozdro :szeroki_usmiech
zaps, glosniki z tyłu mają sens WYŁACZNIE wtedy jak często wozisz pasażerów z tyłu i marudzą Ci że nie słyszą dźwięku dochodzącego z przodu :diabelski_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
A mi się wydaje, że głośniki z tyłu poprawiają jakość dźwięku w całym samochodzie. Ja akurat jestem muzykiem i na jakość dźwięku zwracam dużą uwagę. Kolega miał w O1 Tour standardowe 4 głośniki i w/g mnie chodziło to średnio. Jak założył na tył tylko 2 dodatkowe to dla mnie jakość dźwięku zdecydowanie się poprawiła.
Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.
zaps, glosniki z tyłu mają sens WYŁACZNIE wtedy jak często wozisz pasażerów z tyłu i marudzą Ci że nie słyszą dźwięku dochodzącego z przodu :diabelski_usmiech
Nie zgodzę się z Tobą. Mój szwagier ma Skode Felicie combi i ma głośniki z tyłu i efekt dźwiękowy jest lepszy niż u mnie jak mam tylko z przodu. Wiadomo że nie będzie jakiś wielkich basów i tego typu podobnych rzeczy, ale nie jestem maniakiem muzycznego tuningu.
Komentarz